A szocialisták megint megakarják mutatni a Fidesznek, hogy jobban tudják

2020.05.22

Bangóné Borbély Ildikó nyilatkozata az online sajtótájékoztatásán megint csak egy kioktatás. 

Az egészségügyért felelős Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének elhibázott lépéseiről beszélt a koronavírus-járvány kapcsán pénteken a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. Az ellenzéki politikus szorgalmazta, hogy a kormány legalább 700 milliárd forinttal fordítson többet egészségügyre, és hozzon létre önálló egészségügyi minisztériumot, amelynek élén kompetens vezető áll.

Amikor ők voltak hatalmon, nem voltak ennyire okosak. Tönkretették az egészségügyet, amit a Fidesznek kellett rendbe tenni. Most mitől táltosodtak meg ennyire? Honnan tettek szert hirtelen ennyi tudásra, ami azelőtt nem volt a birtokukba? Annak idején miért nem alkalmazták azt, amit most ennyire tudnak hangoztatni?

Fidesz közleménye:

A baloldal a koronavírus-járvány kezdete óta akadályozza a védekezést.


 A nagyobbik kormánypárt Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagált így pénteken közleményben.

Azok a szocialisták beszélnek egészségügyről, meg a járvány elleni védekezésről, akik kormányzásuk alatt kivéreztették az egészségügyet, csődbe vitték a kórházakat és most is mindvégig akadályozták a védekezést; nem szavazták meg a koronavírus-törvényt és a gyors intézkedéseket lehetővé tevő különleges jogrendet - írt közleményében a Fidesz.
Hozzátették: a baloldal a járvány kezdete óta a védekezés sikertelenségéért drukkol, csak a politikai támadásokkal, "dudálgatással van elfoglalva", meg azzal, hogy újra és újra hátba támadják Magyarországot Brüsszelben.

Tételes cáfolatok a videóban: