2020. május 10.

2020.05.11

A Momentum menekülni próbál román testvérpártjuk öleléséből, de nem biztos, hogy sikerül

Újabb viharokat kavar Klaus Iohannis, román államelnök botrányos, rasszista kijelentése, amelyben a román szocikat vádolta a "nemzeti liberális" politikus azzal, hogy eladnák Erdélyt Budapestnek, ezért pedig lepaktáltak Orbán Viktorral. Az államfő szellemi ámokfutását követően az ügy alapját jelentő - Székelyföld számára autonómiát biztosító - tervezetet a román szenátus, a magyar szavazatok ellenében, egyhangúan utasította el. A nemmel szavazók táborát pedig történetesen a Momentum romániai testvérpártja, a Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) is erősítette, ami új megvilágításba helyezi Fekete-Győr András azon hírhedt húzását, amikor a legutóbbi román elnökválasztás alkalmával Kelemen Hunorral, az egyetlen magyar jelölttel szemben az USR jelöltjét arra hivatkozva biztosította támogatásáról, hogy szövetségesüknek hatékonyabb a kisebbségvédelmi programja. Semmi kétség, hatékonyabb...

Pápa polgármestere nem lacafacázott, ezúttal egy elhagyott roncs autót vitt vissza a tulajdonosának

Az illegális szemetelők után az illegális autóbontóknak üzent hadat Áldozó Tamás. Pápa város polgármesterének akcióját napok óta ámulattal figyelik, ugyanis országszerte szinte valamennyi településvezetőnek meggyűlik a baja a szemetelőkkel, közpénz milliókat kényszerülnek önkormányzatok arra fordítani, hogy mások után takarítsanak. Pápa első embere ezt elégelte meg. Egy hete egy a Várkert közelében elhelyezett illegális szeméthalmot borított be a jogos tulajdonos udvarára a felszólítást követő csaknem egy teljes türelmi nap után. Ezúttal egy kibelezett, üzemképtelen roncs járművet tettek trailerre és vitték vissza a gazdájának, konkrétan az ország másik felébe. Ezúttal a szállítás költségét is be fogják hajtani - mondta portálunknak Áldozó. 

Hiába pénzeli az ellenzék a közösségi médiát, hasít a Fidesz és a Magyarország Kormánya

Hiába költ az ellenzék fizetett hírdetésekre a közösségi médiában a kormányzati kommunikáció és a Fidesz oldalai maguk mögé utasítják az ellenzéki pártokat és pártvezéreket - derül ki a Médianéző Központ legfrissebb elemzéséből. Mint többek között felhívják a figyelmet, a legnagyobb kormánypárt egy-egy bejegyzése két és félszer annyi felhasználót késztetett reakcióra, mint az ellenzéki pártok üzenetei. Ugyanakkor megjegyzik, az ellenzéki oldalon nem beszélhetünk stabil erőviszonyokról.

Az Európai Bizottság alelnöke, Sorosék jó barátja megtalálta a fonalat és ismét betámadta a magyar kormányt

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) adott interjút, ami kapóra jött a hazai ellenzéki médiának. A 444.hu szerint Jourová azt hangsúlyozza, hogy hiába sulykolja a magyar kormány, ő egyszer sem mondott olyat, hogy a magyar felhatalmazási törvény nem ütközik a közösségi jogba, csak egyelőre nincs jogalap a kötelezettségszegési eljárás megindításához. Varga Judit igazságügyi miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő is élesen reagáltak a vádakra Facebook-oldalukon.