Nagyon legyengült Törőcsik Mari szervezete

2020.05.06

Barátja és kollégája, Jordán Tamás mesélt a színésznő aktuális egészségi állapotáról.


A humora nem hagyta még el.

Törőcsik Mari már évek óta velemi otthonában gyengélkedik, már csak ápoló személyzet segítségével és felügyeletével képes élni a napjait. A 84 éves színésznőt a koronavírus-járvány miatt senki nem látogathatja a segítőkön túl, családját és barátait is nélkülöznie kell. Egyik régi pályatársa, a szintén Nemzet Színésze díjjal kitüntetett Jordán Tamás exkluzív online, "karanténinterjúban" mesélt Törőcsik jelenlegi állapotáról, aki után telefonon érdeklődött a közelmúltban. Boldog, amiért a humora nem hagyta még el a színésznőt, aki azonban nincs túl jó állapotban.

Az agyvérzése óta nem javul

"Azt el lehet árulni, hogy ő konstansan van gyengén. Fekszik, felkel, kimegy WC-re, tud mászkálni is, de nagyon legyengült a szervezete. A mostani állapotának az eredője az az agyvérzés, amibe majdnem meghalt hét vagy nyolc évvel ezelőtt. Akkor elhaltak bizonyos idegek az agyában, görcsben van a jobb keze, de szellemileg jól lehet vele beszélgetni" - idézi a Blikk a Veiszer Alindának adott Facebookos interjújában Jordán Tamás szavait.

Nem nyilatkozik

Utoljára közel egy hónapja mutatkozott a nyilvánosság előtt Törőcsik Mari, aki gyengélkedése miatt már telefonos interjúkat sem vállal. A színésznő már 2016 óta nem állt színpadon, így Jordán Tamás ha felhívja, mindig szerepjáték keretében faggatja őt, hogy legalább egy telefonbeszélgetés erejéig újra azt csinálhassa Törőcsik, amit a legjobban szeret, a színjátszást. Bár a művésznő egészsége nincs a legjobb állapotban, sokat zsibbad a keze és fáradékony, a humorát mégsem vesztette el.

forrás:femcafe.hu fotó: Mohai Balázs/MTI

Ez is érdekes lehet: