Bangóné osztályzatai: konstruktivitás 1 –es, randalírozás 5 –ös

2020.05.06

Gondoltam utána nézek, hogy mit is tud, mire képes és mihez ért Bangóné Borbély Ildikó. 

Kutakodtam, majd megint kutakodtam. Nagyon szegényes lett az eredmény. Ami biztos, hogy nem politikusnak készült a hölgy.  

Nádudvaron nevelkedett, a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium elvégzése után a nádudvari központi óvodában két évig óvónőként dolgozott, 1992-ben pedig az óvoda gazdasági vezetője lett. 1998-ban a budapesti Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben gazdaságvezető-élelmezési menedzser képesítést szerzett. 2001-ben lányai születésekor tért haza Kabára.

Idáig rendben is van. Teljesen normális életútnak indult. De...

2004-ben a magyarországi ügydöntő népszavazás kampányában az MSZP mozgósító plakátján szerepelt, amely arra biztatta a szavazókat, hogy a kórházak állami, önkormányzati tulajdonban maradása ellen, illetve a külhoni magyarok kedvezményes honosítása ellen voksoljon.

Itt valahogy "elkaphatta a gépszíj". Mert...

2005-ben hozta létre az Összefogás a Sárréti Kistérségért Egyesület nevű civil szervezetet, amely különböző díjakat ad át rendszeresen ("Önzetlenségi díj", "Év polgármestere", " Év vállalkozója"). Az egyesület képviseletében rendszeresen részt vett a Roma Kerekasztal megbeszélésein, minden évben több kulturális rendezvény lebonyolításában vesz részt. 2005-től a LEADER vidékfejlesztési program térségi vezetője volt.

Itt már kezdte bontogatni a szárnyait. Aztán egy kis visszaesés...

2008-ban cégvezetője lett a Bihar-Sárrét Összefogás Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.-nek, amely ellen két év múlva ügyészségi nyomozás indult hűtlen kezelés miatt és felszámolás alá is került.

A 2004-es magyarországi népszavazáson az MSZP kampányplakátján szerepelt családjával együtt, mely a nem szavazatra buzdított. 2018-ban, már mint országgyűlési képviselő nyilatkozott erről és elmondása szerint "A meggyőződésem szerint tettem, amit tettem, és büszke vagyok rá."

A 2010-es önkormányzati választásokon a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja lett. 2011-ben a püspökladányi időközi országgyűlési választásokon az MSZP jelöltje volt, mindegyik választáson harmadik helyen végzett a fideszes Bodó Sándor, illetve a Jobbik jelöltje mögött. 

A kis huncut...

2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották. 2013-ban a Budapesti Gazdasági Főiskola gazdaság és menedzsment karán közgazdászként végzett.

A 2014-es magyarországi országgyűlési választáson az MSZP több másik párttal választási szövetséget alkotva Összefogás néven indult, a lista 20. helyén szerepelt, továbbá a Hajdú-Bihar megyei 5. sz. országgyűlési egyéni választókerületben indult, ahol azonban csak harmadik helyen végzett, ismét a fideszes és jobbikos jelöltek mögött. Az országos listáról bekerült az MSZP-frakcióba. 2016-ban az MSZP megválasztott elnökségének tagja lett. A parlamentben a Törvényalkotási bizottság és a Népjóléti bizottság tagja. Fontos szerepet töltött be a 2018-as Munka törvénykönyv-módosítások és az MTV-nek az ellenzék által egyoldalúnak minősített hírközlése elleni demonstrációkban és a 2018. decemberi kormányellenes tüntetéssorozat eseményeiben.

Majd a teljes bukás.

A 2019-es európai parlamenti választási kampány során az ATV Start műsorában az MSZP frakcióvezető-helyetteseként megszólalva azzal indokolta a Fidesz növekvő népszerűségét, hogy "sok a patkány Magyarországon". Mint mondta, ezt "mindenki úgy gondolja, ahogy akarja". Az adás után bocsánatot kért a megjegyzésért - ami szerinte kizárólag a budapesti "patkányhelyzetre" vonatkozott -, "ha valaki ennek ellenére is megbántódott". A Fidesz ezek után "tájékoztató akciót" indított a lemondatására. Kálmán László, a nyelvtudomány kandidátusa szakmai véleményében arra a következtetésre jutott, hogy "Bangónét minden tisztségéről és a mandátumáról is le kellett volna mondatni a patkányozása miatt.

W

Pedig, mi lett volna ha...