Bochkor Gábor és Geszti Péter, kik is Ők valójában?

2020.04.28

Fiatal korunk bálványai?

Őket hallgattuk éjjel - nappal. Tehetségesek voltak? Vagy csak éppen jókor voltak jó helyen? Mondhatnám azt, hogy mindkettő. De ez nem ilyen egyszerű. Az, hogy mennyire voltak talentumok egy szubjektív vélemény. De tény, hogy jók voltak.

Hogy is kerültek oda ahova csak nagyon keveseknek adatott meg?

A pestisracok.hu internetes újság végzett egy kis kutatást és lám feltártak olyan tényeket, amik fényében már láthatjuk, hogy nem is volt annyira nehéz dolguk a 80' -as, 90' -es években.

Hírszerzők gyermekei a Danubius -ban.

Igen, mindkettőjük szüleinek, vagy így vagy úgy de közük volt a Kádári hírszerzéshez. A pestisrácok által végzett kutató munka rávilágít, hogy az igen népszerű Danubius rádió hírszerzési csatorna is lehetett.

A kádári hírszerzésnek ott kellett lennie a Danubiusban. Ott is volt. Ez annak ellenére nyilvánvaló, hogy ezt kutatni természetesen nagyon nehéz, hiszen a rendszerváltás idején éppen az ilyen iratokat tüntették el, semmisítették meg leginkább a "Nagy darálás" során." 

Bochkor és Geszti a külföldi tanulmányok után - Bochkor Gábor a berlini Humboldt egyetemen végzett és kitűnően beszélt németül -. Geszti Péter karrierje inkább kötődik a Postabankhoz, mint Németországhoz, de az Ő életútja is a Danubius rádióhoz vezetett. Bár az Ő esetében az Édesanyja is szerepet játszott ebben a rádióban - Márta Néni -. Egyébként külkeresként "Márta Néni" -nek is köze volt az akkor hírszerzéshez.

KÜLKERESBŐL LETT A "NÉP HANGJA", AZ "ORSZÁG MÁRTA NÉNIJE"

Geszti mamája a kilencvenes évek vége felé lett ismert, amikor el kezdték szerepeltetni a Danubius Rádió Capuccino című műsorában. A Bochkor Gábor-Boros Lajos pároshoz csatlakozva. Így az anyuka ugyanahhoz a rádióhoz került, ahová Gesztit már korábban felvették. "Márta néni" - akit a bulvársajtóban csak az "ország Márta nénijeként" emlegettek - olyan ismertté vált, hogy a Kurír - mi más? - interjút készített vele 1998 januárjában. "Sokáig a sajtó csak azért kereste meg, hogy hírneves fiáról intimitásokat tudjanak meg tőle. Manapság azonban a Danubius Rádió kedvelt műsora, a Capuccino révén Márta néni olyannyira népszerűvé lett, hogy előfordulhat, egyszer Geszti Pétertől fogják megkérdezni: maga csak nem a Márta néni fia?! S, hogy mit tud Márta néni? Beszélni

A fentiekről a teljes cikkek itt: 

Saját véleményem:

Gyakorlatilag hőseinket a rendszerváltás előtt az MSZMP irányítása alatt nevelték ki. Gondolván arra, hogy kell még az utánpótlás. Szüleik munkáját ugyan nem tudták folytatni, de napjainkban igen is tudják kamatoztatni az akkor megkapott tudásukat. Gondoljunk csak Geszti Péter megnyilvánulásaira a Fidesz vagy Orbán Viktor irányába.

Nagyot csalódtam bennük. Szerettem amit csináltak, de azt már nem tudom elviselni, hogy nem a hazájukat képviselik, hanem egy olyan eszmét, amely majdnem csődbe vitte az országot.