Donáth Anna migránsokat telepítene Magyarországra, mert Ő ezt tanulta…

2020.05.05

2010-2012 között az Amszterdami Egyetemen migrációs és etnikai tanulmányokat folytatott.

2010-ben részt vett az első Etnikai és Migrációs Tanulmányok Nyári Iskolán a révkomáromi Selye János Egyetemen.

Így már nem meglepő annyira, hogy Donáth Anna miért küzd annyira azért, hogy Magyarországra migránsokat telepítsenek. Az rendben van, hogy valaki a tanulmányait olyan szakterületen folytatja ami leginkább érdekli. Ez a természetes. De miért kell szembe mennie a magyar emberek érdekeivel? Főleg úgy, hogy folyamatosan elárulja a hazáját. Azt a hazát ahol meglátta a napvilágot (Budapest, 1987. április 6.).

Ez talán magyarázatot adhat a fenti kérdésre:

Gyakornokként dolgozott az Európai Bizottságnál és az Európai Kulturális Alapítványnál. Korábban a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület projektmenedzsere volt. Anyanyelvén kívül angolul, németül és hollandul beszél.

Ebből kiindulva már látható, hogy miért a Momentumnál kötött ki.

A Momentum Mozgalmat 2016 nyarán ismerte meg. A Nolimpia-kampány idején a mozgalom elnökségi tagja, a későbbi párt bemutatkozó eseményén is ott volt. A 2018-as országgyűlési választásokon körzetében pártja legjobb eredményét, 3,94 százalékot ért el. A választások után a párt tisztújításán két évre elnökségi taggá választották, majd Fekete-Győr András alelnöknek kérte fel.

A 2019-es európai parlamenti választáson a párt EP-listájának második helyén indult és szerzett mandátumot.

Jelentősebb eredményei...

A túlóratörvény (2018. évi CXVI. törvény) elleni tüntetésen, 2018 decemberében előállították, majd rendőrségi eljárás indult ellene, véleménye szerint azért, "mert a rendőröknek háttal állva meggyújtottam és a magasba tartottam egy füstgyertyát." Miután EP-képviselő lett, mentelmi jog illeti meg, de mivel a rendőrségi eljárás még a választásokig sem zárult le, május 29-én lemondott mentelmi jogáról.

W