Harangozó Tamás már nem emlékszik semmire, pedig ott volt

2020.05.21

  • Harangozó Tamás előző munkahelyei:

  • 2004-2005: politikai tanácsadó-GYISM, Politikai Államtitkárság
  • 2005- : politikai tanácsadó- Igazságügyi Minisztérium, Miniszteri Kabinet
  • 2009 decemberétől a kampány végéig: az MSZP miniszterelnök-jelöltjének kabinetfőnöke

Ezek után a következőket nyilatkozta a csütörtöki online sajtótájékoztatásán:

Egyértelműen megbukott a kormány munkahelyvédelmi programja, "az elkésett és elégtelen intézkedések" százezrek életét keserítették meg.

Azt valahogy elfelejtettem, hogy az Ő idejében mennyi kárt okozott az MSZP az országnak és mennyi ember lett miattuk földönfutó. 

A sajtótájékoztató részletei:

Az ellenzéki politikus a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatójára reagálva közölte: a Gulyás Gergely által munkahelyvédelem címén bejelentett lépések - az ötezerrel több közfoglalkoztatott és a háromezer honvédségi munkahely - a jelenlegi 330 ezer munkanélküli egy százalékának jelentenek csak megoldást.
Úgy értékelt: a kormány az elmúlt hónapokban a munkahelyvédelem területén megbukott, a minden idők legnagyobbjának nevezett gazdaság- és munkahelyvédelmi programja hasznavehetetlen volt, nem segített megmenteni az állásukat elvesztő embereket. Ha a kormány megfogadja az MSZP javaslatát és 80 százalékos bértámogatást ad, akkor "ma nem állnánk ilyen cudarul" - jelentette ki.
Harangozó Tamás közölte: az MSZP támogatja a "felhatalmazási törvény" visszavonását, de amennyiben "ennek leple alatt" további vállalhatatlan intézkedéseket akarnak ugyanezen törvényjavaslat részeként a parlament "torkán lenyomni", akkor azt nem fogják megszavazni.
Az MSZP-s politikus fenntarthatatlannak nevezte az önkormányzatokat sújtó forráselvonást és azt követelte a kormánytól, hogy adja vissza a gépjárműadó-bevételt a településeknek, és az ingyenes parkolás miatt kieső bevételeket is pótolja. Megjegyezte: a kormány az önkormányzatoktól elveszi a pénzt, miközben a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházásához kapcsolódóan Mészáros Lőrincnek 82 milliárd forintot ad.
A különleges gazdasági övezetről szóló kormányzati előterjesztéssel kapcsolatban az MSZP frakcióvezető-helyettese azzal vádolta Gulyás Gergelyt, hogy valótlanságot állít, amikor azt mondja, a javaslat a fővárosra és a megyei önkormányzatokra nem vonatkozik.
A tranzitzónák felszámolásával kapcsolatos döntést Harangozó Tamás úgy értékelte: ezek szerint mégis van olyan megoldás - a külföldi konzulátusokon beadható menedékkérelem lehetősége - amivel a határ biztonságát garantálni lehet a "vállalhatatlan tranzitzónák" nélkül is. Vagyis kár volt az elmúlt években egy ilyen embertelen intézményt kitalálni, megépíteni, fenntartani - fogalmazott.
A képviselő a magyar honvédelem napja alkalmából köszönetet mondott a honvédek áldozatos munkájáért, és azt követelte a kormánytól, hogy helyezze hatályon kívül azt a rendeletet, amely a veszélyhelyzetre hivatkozva fizetéscsökkenést okozott a szolgálatot teljesítő katonáknál.

bGD \ gkp \ bpt
MTI 2020. május 21., csütörtök 15:35