Hogy lehet az etnográfus és antropológus Niedermüller mizantróp?

2020.05.01

Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből - mondom csöndesen nektek

A néprajzkutatás, vagy az emberi test tanulmányozása vezetett odáig Nála, hogy gyűlölni kezdje azokat az embereket, akik képviselik a család fogalmát, az igazi szeretetet, a jóindulatot? Nem hiszem. Mind inkább azon gyűlölet munkálkodik benne, amit a jelenlegi hatalom kihozott belőle. Mivel nem akar hasonulni a Fidesz által képviselt értékekkel, így nem maradt más számára, mint szembe szállni azokkal az emberekkel, akik igen is elfogadják ezt a jövőképet.

De akkor mit tanulmányozott eddig? Nem hiszem, hogy a magyarság néprajzában a keresztényutálatról, vagy a család fogalmának megsemmisítéséről, vagy épp a vallás feleslegességéről tárt volna fel bizonyítékokat. 

Kutatásai

A modern társadalmak változásaira, azok különböző részterületeire, valamint a politikai folyamatok kulturális elemzésére terjednek ki. Cikkei, tanulmányai külföldi és hazai szakfolyóiratokban jelentek meg. Utolsó magyar nyelvű kötete Sokféle modernitás címmel jelent meg 2008-ban. Publicisztika írásai az Élet és Irodalomban, valamint a Galamusban jelentek meg. Korábban a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, illetve a berlini Humboldt Egyetem oktatója.

Így már érthető... 

De ezután?

Tetemes tartozásokat hagyott maga mögött Niedermüller Péter, amikor egyik pillanatról a másikra lelépett a berlini Humboldt Egyetemről. Egy ideig keresték, aztán megtalálták Pécsett. Azóta pedig Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció alelnöke, egyben az Európai Parlament közismerten kvótapárti, Soros György szervezete által is támogatott képviselője. Berlini menekülése után azzal próbálta fedezni magát, hogy azt hazudta, súlyos beteg. Aztán kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz. Csak a tartozás és a menekülés.

A teljes cikk: