Kiket szólít meg az ellenzék?

2020.04.23

Már volt szó erről az egyik cikkemben. De fontosnak tartom ezt a témát boncolgatni. Ugyanis szeretnék rávilágítani arra, hogy sok olyan ember van ebben az országban, akik alapvetően konzervatív beállítottságú, de a körülmények miatt berántotta Őket a "sötét oldal".

Kik is ezek az emberek? Íme: 

Ők nem politikusok, sem közgazdászok. Mind átlagember valamilyen hivatással vagy szakmával (pék, lakatos, vasutas, katona, stb.) Vannak persze közöttük értelmiségiek is (ügyvéd, orvos, tanár). Közös bennük az, hogy 100% -ban a saját hivatásukat végzik, abban élnek és azt ismerik a legjobban. Nincs rálátásuk a politikára vagy a gazdaságra. Nem ez a feladatuk.

De, sajnos őket gyötri meg az élet a legtöbbször és a legjobban. Van, aki a munkáját veszíti el van, aki a családját. Van, aki pénzügyileg kerül padlóra van, akinek az egészsége megy tönkre. Lényeg, a fenti okokból kifolyólag olyan lelki állapotba kerültek, hogy kicsúszott a lábuk alól a talaj. Nem tudják, hogy miért történt ez velük. Nem tudják, hogy ezért ki a felelős. Nem tudják, hogy ezt ki tudná helyrehozni.

Itt lép a képbe az ellenzéki propaganda gépezet. 

Látszólag azt a képet sugallják a lelkileg megtört emberek felé, hogy a kormány a felelős a kialakult helyzetükért, de ők mint a nép megmentője erre tudják a megoldást. Mivel a facebook egy olyan platform ahol mindenki kiadhatja minden bánatát a világ felé, ezért ebből csak szemezgetniük kell. Így pontosan tudják, hogy mi az a poszt amivel hergelhetik az embereket, azt a látszatot beállítva, hogy ők az elesettek mellett állnak, megértik mindennapi gondjaikat. Itt nem számít az sem, ha teljesen utópisztikus ígéreteket tesznek, vagy követeléseket harsognak. Az egyetlen cél, hogy az elesettek, bennük lássák a megmentőt és melléjük álljanak. Majd később rájuk szavazzanak.

Ezzel csak az az egyetlen baj, hogy a bajbajutott embereken ők sem fognak segíteni, hiszen nem a kormányhibája, ha valaki megbetegszik, vagy elveszíti a családját. Otthontalan lesz, vagy nem lesz munkája.

Az életünk döntések sorozata, amiket mi hozunk meg. Ha valaki pék lett az azért van mert annakidején úgy döntött és senki sem kényszerítette erre. Nem tanult tovább. Ez van. De biztosan nem a kormány hibája, hogy a fizetéséből nem futja egy új BMW -re.

Sajnos az ellenzék pedig elhiteti vele, ha őket választja, akkor majd eljön a Kánaán korszaka.

A lényeg... 

Ha Te magadra ismersz, akkor először is tedd fel azt a kérdést, hogy miért jutottam idáig. Ki ezért a felelős. Miért nem keresek havonta 1 millió forintot? Vajon a Fidesz nem engedi? Vagy azért mert anno nem volt kedvem tanulni - inkább csak a buli volt a fontos (tisztelet a kivételnek) -. Vagy éppen nem volt rá lehetőségem. De abban biztos lehetsz, hogy a mai helyzeted nem az elmúlt 10 évben alakult ki. Sokkal korábban. De akkor sem az akkori kormány volt azért a felelős mert nem tanultál tovább. De nem is a mostani.

Vedd kezedbe az életed és ne hagyd, hogy ostoba politikusnak álcázott gazemberek kihasználják az elesettségedet a maguk hasznára!!!