Koncz Zsuzsa mit képvisel?

2020.05.18

Számtalan sláger, életérzés, gondolat.

Be kell vallanom, hogy sokkolt az amikor ráébredtem, hogy Koncz Zsuzsa még mindig a Kádári rezsimet siratja. Szimpatizál a DK eszméivel - mivel ennyi maradt mindössze a múltból számára -. Harcol a konzervatív gondolatok ellen. Tragédiának és hanyatlásnak éli meg azt ami sok millió embernek a felemelkedést hozta meg. Miért?

Utoljára voltam a koncertjén...

Néhány éve - Feleségem kívánságára - elmentünk egy Koncz Zsuzsa koncertre. Hangulatosnak és színvonalasnak indult. Felcsengtek a régi slágerek, a "tömeg" együtt énekelt Zsuzsával. Megelevenedtek bennem gyermekkorom emlékei amikor a szüleim elővették a bakelitet és Koncz Zsuzsát hallgattunk. Csodásan indult az este.
De akkor jött az ami összetört bennem mindent. A "művésznő" minden dal után negatívan kommentelte az Orbán kormány munkáját.

Ügye mindenkit felháborít, hogy mi folyik most hazánkban? Szóljon most ez a dal mi értünk...

Az idézet nem pontos, de a lényeg igen. Arra használta fel a nézősereget - akik a nosztalgia miatt vásárolták meg a jegyeiket -, hogy propagandát biztosítson a liberális gondolatoknak. A saját pénzemért azt kellett hallgatnom, hogy szerinte rossz irányba halad az ország.
Meg vannak erre a magyarázatok, de azt egy másik cikkben részletezem majd.

HzL