Könyörtelen üzenet az ellenzéknek

2020.04.25

Hergelitek a népet és egymást, próbáljatok meg józanul gondolkodni végre! - Tanulságos írás!

Meggazdagodni, de hogyan?!

Egyik ismerősöm írta nekem a minap: "Nem az a baj, hogy egy magyar gyarapszik! Demján a Skála Áruházak beindításával kezdte. Emlékszel a Pintér Művekre, ő is a szakmai tudásával lett milliomos, a Béres cseppek feltalálója szintén hosszú évek munkájával. Ezektől az emberektől senki nem irigyli, sőt tiszteletet érdemelnek. De nézzük Mészárost, aki egy mezei átlagos ember volt.

Szerinted össze lehet hasonlítani a fent nevezett milliomosokkal?" Válaszoltam neki: 

Ha kimerítő választ nem is tudok adni rá, azért gondolkodj el a következőkön. Felsorolsz itt néhány meggazdagodott embert, de nagyon is részrehajló, szelektív memóriával! Mert azért tudnék - és bizonnyal te is - még vagy 30-40 nevet hozzáírni, akik nem találtak fel semmit! Gyurcsány miből lett milliárdos?! És Kóka, vagy a Bajnai?!

Az első milliárdosaink egytől-egyig a balosokból kerültek ki! És az is világos mindenki számára, hogy hogyan; kifosztották az országot! A rendszerváltást követő privatizációban csakis és kizárólag ők rúghattak labdába! Fletó maga árulta el 2004-ben egy Verebes Istvánnal készített interjúban, hogyan szerezte meg az Őszödi Villát. Mondták neki az elvtársai, hogy alkalmi áron 30 millió forintért az övé lehet.

- Fletó: Annyim nincs rá!
- Elvtársak: Nem probléma, akkor fizesd ki tíz év alatt.

Az évi 3 millió.- Fletó: Nekem annyim sincs rá.- Elvtársak: Az sem probléma, csak írd alá a szerződést!

Mi pedig kibéreljük tőled évi 3 millióért, amiből fizeted majd a részleteket.
 Így történt, hogy augusztusban megkapta az első évi három millió forint bérleti díjat, októberben pedig befizette belőle az első évi törlesztő részletét. A tíz év elteltének végén pedig még ingyen fel is újították neki! Hát, így hullott az ölébe az akkor már százmilliós értékű ingatlan! Sose felejtem el, megkérdezte Verebes, hogy nem érzi-e gázosnak ezt az ügyletet.

Fletó válasza:

"Miért?! Akkoriban mindenki így csinálta!" Ezzel bevallotta, hogy így nyúlták le a szocik az állami vagyont. Mert a "mindenki ezt csinálta" alatt a szocialistákat értette, hiszen csak ők fértek hozzá ilyen ügyletekhez.

Így lopták szét az állami vagyont, és a pártvagyont is!

No meg a szakszervezeti vagyont, ami a rendszerváltáskor még 600 milliárd forint volt, nyolc év múlva pedig már csak 30 millió! Ugyanezt csinálták az iparban, a mezőgazdaságban, a kereskedelemben; érdemi munka nélkül milliárdok hullottak az ölükbe, és akkor ti nem sivalkodtatok!!!

Nem érzel egy kis szégyent ezzel kapcsolatban?! 

Átjött Medgyessy vadásztársa, Bige úr Magyarországra, és egyetlen fillér nélkül megkapta a Tisza Vegyi Műveket! Azután a Péti Nitrogén RT.-t! A vállalati profitból fizette a kölcsönt, és öt év múlva ő volt az ország harmadik leggazdagabb embere! És ti akkor sem jajveszékeltetek!!!

Annál vérlázítóbb viszont, hogy most Mészárosoztok, amiért a Fidesz-kormánytól kap állami megbízásokat. De ha azokat teljesíti, akkor most neked csak egyetlen bajod lehet ővele, hogy nem baloldali. Megkérdem hát tőled, hány fideszes kapott megbízást anno a szociktól?! Ja, hogy egy sem. Értem.

Viszont az ő idejük alatt az ország csődbe ment, és ti még mindig nem ajvékoltatok!!!

Most persze, amikor az ország szépen fejlődik, az emberek jobban élnek, elöntött titeket a sárga irigység! Hát azt mondom én neked, ahelyett hogy áskálódtok, hergelitek a népet és egymást, próbáljatok meg józanul gondolkodni végre!

(Szabó Sándor írása alapján)