Létezik e a földön kívül is élet?

2020.05.09

A válasz tömören, hogy igen. 

De mire is lehet alapozni ezt a választ? Nézzük csak tüzetesebben meg, hogy a földön miként alakult ki az élet.

A feltételek adottak voltak: megfelelő távolság a naptól, a víz jelenléte és egy egysejtű. Ez az evolúciós elmélet kezdete. A "Darwin hívők" úgy gondolják, hogy minden a véletlen műve, sőt mi több, még maga az evolúció is a véletlenek sorozata mind a mai napig.

De gondoljunk csak bele. Mennyire összetett egy élő szervezet. Lehet ez növény, rovar, emlős, hüllő. Mind egy tökéletesen működő sejthalmaz, amelyeknek megvannak a megfelelő védekezési mechanizmusai a környezetükkel szemben. Ha véletlen lenne, akkor egy nagy keszekuszaság lenne tele mutánssal.

Ha ezen a vonalon indulunk el, akkor biztos, hogy van élet még valamerre az univerzumban. Mert ha itt csak néhány feltételre volt szükség és némi véletlenre, akkor ez biztosan máshol is sikerül. Hiszen tudjuk, hogy találtak már a közelünkben több ezer exobolygót is. Ebből kiindulva bizonyos, hogy már a mi galaxisunkban is van élet rajtunk kívül. 

A másik elmélet szerint 

- véleményem szerint a valószínűbb - egy felső hatalom hozta ide, vagy létre az életet a földön. Tudni kell, hogy hiszek Istenben. Ő egy felsőbb hatalom. De nem feltétlen úgy történt minden, ahogy a Bibliában le van írva. Itt a földön minden életforma egy alapos tervezés eredménye. Azért ilyen tökéletesek és működőképesek. Ami biztos, hogy evolúciós elmélettel nem lehet megmagyarázni számtalan olyan tényt, ami teljesen nyilvánvaló.

Például itt az ember: csak is mi voltunk képesek technikai fejlődésre is. Nem lehet kötni a származásunkat semelyik másik fajhoz. Csak úgy lettünk. A Darwin hívők megpróbálják szánalmasan a majmokhoz kötni a származásunkat, de csak azért, mert hasonlítunk rájuk. Ha a tigris tudna 2 lábon járni, akkor most a tigrisek lennének az elődjeink. Más. Miért van az, hogy a mérgező bogyóknak keserű az ízük, míg a táplálóké finom édes,- ez vonatkozik az állatvilágra is - hogy ne hulljanak halomra a mérgezett bogyóktól a növényevők a szavannán, vagy mi emberek mikor szemezgetünk egy bokor gyümölcséből.

Szóval ezek azok a tények, melyeket nem lehet megmagyarázni sima evolúciós elmélettel. Ezt valaki, vagy valami megteremtette.

Ha pedig az utóbbi elméletet vesszük alapul, akkor megint biztosak lehetünk abban, hogy van élet a földön kívül is.

Ha valaki másként gondolja, kérem kommenttelje és ossza meg egyaránt!

Köszönöm