Soros szerint csak úgy marad életben a civilizáció, ha ő pénzt keres Európán

2020.05.02

Már nemcsak az éghajlat-változással (leánykori nevén: globális felmelegedés) indokolja korunk legbőkezűbb nemzetközi spekulánsa, Soros György, hogy az Európai Uniónak az idők végezetéig el kell adósodni, hanem a koronavírus-járvánnyal is.

Ilyen az, amikor egy spekuláns szemében minden kalapács, amivel pénzt lehet keresni.  

A koronavírus és az éghajlatváltozás nemcsak emberéleteket, hanem az egész civilizációnkat veszélyezteti a milliárdos befektető Spiegelben megjelent cikke szerint. Rendkívüli és azonnali lépéseket sürget 

- kezdi megkapó cikkét az a HVG, amelyik annyira szereti Gyurkabácsit, hogy egy sima üzleti befektetését is adományozásnak mázolja át.

A lap elolvasta Soros György vendégcikkét a Spiegelben, amiben arról értekezik a vén felforgató, hogy "össze kell fognia az Európai Uniónak, különben szétesik" és erről nem mulasztottak el minket sem tájékoztatni. Soros az összefogás alatt természetesen a közös hitelfelvételt érti, hiszen egy közösség jobb adós, mint a nemzetállamok, amelyek közül szinte mindegyik a lehetőségein túl adósodott el Európában, így nem lehet már nekik komolyabb összegeket kölcsönözni. Az élet élni akar, a pénzember meg kölcsönözni. 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke úgy számol, hogy a koronavírus-járvány nyomán fellépő válság kezeléséhez ezermilliárd euró szükséges, azaz attól függően épp, hogy áll az árfolyam, 350-360 ezer milliárd forint kellene. Soros ehhez hozzáteszi: Von der Leyen nem említette, de mégegyszer 1000 milliárd euró kell a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez is

- lelkendezik a HVG, és a lényeg még csak most következik, ahogy a devizakölcsönben az apróbetű. Ez nem sima kölcsön volna, hanem örökjáradék, vagyis nem a tőkét kellene törleszteni és a kamatot fizetni mellé, hanem az Unió polgárainak élete végéig (és unokáik unokáinak az élete végéig, egészen addig, amíg a vörös óriás fehér törpévé nem alakul, majd robbantja fel az univerzumot )mehetne az utalás Gyurkabácsi és a hozzá hasonló, magukat filantrópnak hazudó cápák bankszámlájára. 

A koronavírus és az éghajlatváltozás nemcsak emberéleteket, hanem az egész civilizációnkat veszélyezteti. Az Európai Unió különösen sérülékeny, mert a jogállamiságon alapul, és amint köztudott, az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek. A koronavírus viszont gyors és kiszámíthatatlan. Ezért van szüksége gyors válaszokra és örök kötvényekre az EU-nak

- csöpögteti tovább a lap Soros mézét a szemünkbe, hiszen dehogyis oldhatnánk meg egy válságot saját erőből, inkább tegyünk az ő kedvére, hogy a rajtunk keresett pénzből tovább finanszírozhassa a kontinenst tébolydává és melegbárrá alakítani akaró pszichopatáit. 

Forrás: