Szembejön a valóság

2020.05.07

Meghaladta a 3 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma Svédországban - jelentették be csütörtökön a svéd egészségügyi hatóságok.

A 10,3 milliós Svédországban az utóbbi 24 órában 99 új koronavírusos halálesetet jegyeztek fel, ezzel 3040-re emelkedett a Covid-19 betegségben elhunytak száma. A diagnosztizált fertőzöttek száma 24600 fölött van. Anders Tegnell járványügyi szakértő újságíróknak elmondta, eddig sikerült a járványt olyan keretek között tartani, hogy a megbetegedések nem terhelik túl az egészségügyi ellátórendszert (korábbi hírek szerint a 65 év feletti koronavírusos betegek nem kapnak intenzív ellátást). A járvány kirobbanása óta 1645 fertőzött került intenzív osztályra.

Más észak-európai országokkal ellentétben, amelyek a bezárkózás stratégiáját választották a járvánnyal szemben, Svédország nem vezetett be kijárási korlátozásokat, mert úgy ítélte meg, hogy a drasztikus intézkedések nem hatékonyak olyan mértékben, amely igazolná azok káros társadalmi hatásait. Egyedül az 50 főnél népesebb rendezvényeket tiltották be, illetve nem lehet látogatni az idősotthonokat sem. Minden egyéb tekintetében a kormány annyit kért az emberektől, hogy viselkedjenek felelősen a járvány idején, és tartsák be az egészségügyi ajánlásokat.

Kijut mostanság a feketeleves Gyurcsánynak és politikai köreinek. 

Előbb Vera Jourová,

az Európai Bizottság alelnöke pirított rájuk, mint a koronavírus törvény alapján Orbánt gátlástalanul, ország-világ előtt diktátorozó latrokra,

mondván ebben a törvényszövegben bizony semmi olyan nincs, ami ne harmonizálna az uniós joggal. Az asszonyi sallertól még szinte sajoghatott a bőr Gyurcsány képén, amikor

Kövér László házelnök személyében a fal adta a másikat.

Kijelentve, a hazai ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem a világelit komprádor alakulata. Annak a világelitnek, amely idegen érdekeket jó pénzért kiszolgál, akár úgy is, hogy ezzel árt a saját hazájának. Az, hogy

ennek a világelitnek egyik vezető pozíciójában éppen Soros György áll,

persze nem lep meg senkit. Magát Gyurcsány Ferencet sem, mert ő tudja legjobban, mennyire igaz mind Jourová, mind Kövér László megállapítása.

Gyurcsány azonban nem az az ember, aki szó nélkül hagyja a dolgot. Arra nem vetemedik, hogy hazug módon cáfolni kezdje a cáfolhatatlan valóságot, mert tudja, hogy azzal látványosan felsülne.

Helyette inkább más terepre húzza a meccset.

Előhúzza a pakliból a náci kártyát.

Most nem az antiszemitát, nem a rasszistát, most éppen a nácit. Hátha itt van valami esélye, gondolhatta. Tudjuk, ezekkel a lapokkal akkor szokott előjönni, ha semmiféle érdemi mondanivalója nincs az elhangzottak cáfolatára. Ha nincs ellenérv, ami hitelesen érvénytelenítené Jourová vagy Kövér megállapítását.

Ezért a parlamentben a következőket mondta:

Ha figyelmesen elolvassák a szöveget, akkor abból bizony több dolog kis kihüvelyezhető. Leginkább annak az elismerése, hogy

Gyurcsány nem tagadja, hogy idegen hatalmak ügynökei lennének, mint ahogy azt sem, hogy nem a hazája érdekeit szolgálják.

Továbbá azt sem vonja kétségbe, hogy ő és baloldali csapata a koronavírus-törvény kapcsán nagy hangon - megalapozatlanul, mondjuk ki: hazug módon - diktátorozta Orbán Viktort.

Azt, úgy látszik nem tudta elérni a Soros-hálózathoz tartozó nyugati kollégáinál, hogy valaki közülük kérje ki magának, hogy Gyurcsányék ne lennének hazafiak. De mennyire, hogy azok! A liberális píszíben legalább is. Annak ellenére, hogy

folyamatosan a föderalista Európa céljai mentén kampányolnak,

hogy rendszeresen az Európai Egyesült Államok mézesmadzagját húzogatják a választók orra előtt. Ők éppen azt gondolják, hogy nagyon is ez a hazafiság, s nem az, amit Orbán Viktor, mögötte tíz éve hárommillió választóval képvisel. Miközben

pontosan tudják, hogy a föderális Európa a legpusztítóbb nemzetállami méreg.

Mint ahogy ahhoz sem vette senki a bátorságot Brüsszelben, hogy szembe menjen Vera Jourová alelnökkel, aki azon kevesek közé tartozik a nyugati nagy hangú bírálók között, aki

legalább elolvasta a koronavírus törvényt,

amelyből számára is egyértelműen kiderült, hogy

semmiféle diktátori jogokat nem ad Orbán Viktornak.

Sorolhatnánk hosszan, ki mindenkinek kellene bocsánatot kérnie emiatt Orbán Viktortól a rágalmazásáért. (Itt egy ragyogó lista erről.)

Azt meg aztán személyesen Gyurcsány Ferenc se merte cáfolni, hogy ő, kedves felesége és az egész baloldali kompánia ne volna Soros György hálózatának oszlopos tagja. Őszödi beszédének egyik leginkább eltátott szájú hallgatója, Lendvai Ildikó mondta bele a kamerába mintegy három évvel ezelőtt, egy CEU-val kapcsolatos tüntetésen a Kossuth-téren, hogy

Szóval a kör bezárult. Senki nem tud cáfolni semmit, ezért maradt rajta a sötét valóság Gyurcsányon, mint szamáron a fül.

Ezért jött elő Gyurcsány a parlamentben a piros ásznak szánt náci kártyával,

remélve, hogy ettől aztán mindenki összetojja magát, s hátrább húzva az agarakat elcsendesül.

Ez a fajta náci kártyázás azonban tíz évvel a valódi rendszerváltozás után Magyarországon már annyira lejáratott, annyira árulkodóan súlytalan "érv", hogy a pakliból még Reding Itellel is überelni lehet.

Tudják, az a magyar kártyában a tök alsó.

az ellenzéki pártok természetesen Soros oldalán vannak."
Mi itt ellenzéki képviselők, magamat is beleértve, mi nem a hazánkat szolgáljuk, hanem idegen hatalmak ügynökei lennénk. Semmiképpen nem szeretném azt állítani, hogy azok, akik ezt gondolják, vagy mondják, azok nácik lennének, de azt állítom határozottan, hogy ez náci beszédmód és gondolkodásmód. Mi több, ez kérem sztálinista beszédmód és gondolkodásmód."