Utcára szólította az olaszokat a Matteo Salvini vezette Liga

2020.05.15

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Róma, 2020. május 15., péntek (MTI) - A június 2-i nemzeti ünnepen Olaszország közös újraindulásáért hirdetett utcai megmozdulást Matteo Salvini, a Liga vezetője - közölte a párt péntek este.

Az Együtt induljunk újra, az olaszok büszkeségéért elnevezésű demonstráció a közös ünneplést szolgálja az olasz köztársaság nemzeti ünnepén.
Másrészt a megmozdulással a Salvini vezette Liga Olaszországnak a római kormány irányvonalától eltérő politikai és gazdasági újraindulását akarja hirdetni, amelyben az "olaszok az elsők" - olvasható az eseményt hirdető plakátokon.
A jobboldali, ellenzéki Liga már a járvány heteiben bejelentette, hogy amint lehet, tömegdemonstrációval kíván tiltakozni a Giuseppe Conte vezette Öt Csillag Mozgalom (M5S) és baloldali Demokrata Párt (PD) közös kormányának intézkedései ellen, a koronavírus járvány idején hozott és az ezt követő intézkedések miatt. 
A június 2-i megmozdulás az óvintézkedések betartásával, teljes biztonságban zajlik majd - hangoztatta a párt. Meg nem erősített információk szerint a helyszín az olasz főváros központi és egyik legnagyobb tere, a Velence tér lesz.
A pártzászlók nélküli demonstrációhoz elsőként a Liga szövetségese, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) csatlakozott Giorgia Meloni elnök vezetésével.

hsj \ kvs \ gry
MTI 2020. május 15., péntek 19:25