Varga Judit: Nem több, hanem jobb Európára van szükségünk

2020.05.09

Nem több, hanem jobb Európára van szükségünk, hiszen csak így adhatunk hatékony európai válaszokat a migráció, a Brexit, vagy a vírusjárvány által felvetett problémákra - írta szombati Facebook-poszjában Varga Judit az Európa Nap kapcsán.

Az igazságügyminiszter szombati Facebook-posztjában felidézi: hetven évvel ezelőtt ezen a napon vázolta fel Robert Schuman francia külügyminiszter azt az együttműködési tervet, amelynek köszönhetően létrejött az európai integráció. Ugyanakkor hozzáteszi: 

immáron 16 éve mi is az Európai Unió tagjai vagyunk, azé a közösségé, amely most válaszút előtt áll. Visszatérünk-e az Unió alapvető értékeihez, melyek között a demokrácia és a jogállamiság mellett ugyanúgy megjelent a tagállamok egyenlősége és a nemzeti identitás tiszteletben tartása, vagy mindent elural a globalista szemlélet és megszűnnek a nemzetállamok? A járvány okozta válságból való talpra állás, a migráció, a Brexit mind olyan probléma, amely azt mutatja, hogy az utóbbi nem lehet helyes válasz.

Úgy fogalmazott:

nem több, hanem jobb Európára van szükségünk, hiszen csak így adhatunk hatékony európai válaszokat ezekre a kérdésekre. Mi olyan Európában hiszünk, amely erős és egymást kölcsönösen tisztelő nemzetállamokon alapul, akik együtt néznek szembe a jövő kihívásaival!